Psychotherapie

Therapie is het mooiste kado dat je jezelf kan schenken.

Zonder twijfel.


Uiteraard zullen de coronamaatregelen gerespecteerd worden!Ieder van ons komt in zijn leven onrust tegen. Er zijn momenten dat je nood hebt aan extra psychische ondersteuning. Een therapeut is een klankbord en houdt je af en toe een spiegel voor.  


Door te vertellen wat je diep vanbinnen bezighoudt, krijg je inzicht in je persoonlijkheid. Maar ook in je sterke en zwakke punten, in het ontstaan van bepaalde overtuigingen, waarden en normen én je leert welke invloed dat op jouw leven heeft. We kijken allemaal met een bepaalde bril naar de wereld. Een therapeut helpt je om eens een ander montuur op te zetten. Hierdoor verruim je je blik en zie je kleuren die je voordien niet zag. Soms is één enkel inzicht al voldoende om blijvende veranderingen naar boven te brengen.   


Wanneer de oorsprong van je klachten zichtbaar wordt, werken we aan herstel. Net door inzicht, begrip of erkenning kunnen we de balans opnieuw in evenwicht brengen, het contact herstellen of werken rond aanvaarding.

 

Psychotherapie is er voor iedereen. Een belangrijke voorwaarde is dat je bereid bent naar jezelf te kijken en dat je geen kant-en-klare oplossing verwacht. Psychotherapie is een proces van persoonlijke groei en ontwikkeling dat je welzijn in termen van geluk, zingeving en gezondheid vergroot.Therapie kan helpen bij: Angsten, bindingsangst, burnout, bore-out, communicatieproblemen, conflicten, vermoeidheid, symptomen van depressie, echtscheiding, faalangst, familiale moeilijkheden, grenzen stellen, hoogsensitiviteit (HSP), hooggevoeligheid, hyperventilatie, identiteitsproblemen, innerlijke conflicten, laag zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen, midlifecrisis, nieuw samengestelde gezinnen, onrust, onzekerheid, opvoedingsproblemen, perfectionisme, persoonlijke ontwikkeling, psychosomatische klachten, relatiebreuk verwerken, relatieproblemen, rouwverwerking, slaapproblemen, stress en spanningen, traumaverwerking, verdriet, verlatingsangst, verlegenheid, verlies, vermoeidheid, verwerking kinder- en jeugdtijd, zelfontplooiing, zelfzorg, omgaan met ziekte, zingeving en zingevingsvragen, zorgen.Heb je dringende hulp nodig?