Yoga

Waarom yoga?

 

Wat het zo bijzonder maakt, verschillend van andere bewegingsvormen, is dat yoga het deel van het zenuwstelsel activeert dat ervoor zorgt dat je ademhaling vertraagt, automatisch ook je hartslag verlaagt,  en dat je lichaam tot rust komt. In onze drukke samenleving is het gezond en ook nodig om je lichaam te leren wisselen tussen staat van paraatheid en rust. Dat we dit niet meer gewoon zijn, merken we onder andere door stijgende cijfers van burn-out en slaapmoeilijkheden. Het is zo verleidelijk om na een drukke dag stoom af te laten met een inspanning (fitness, intensief sporten,…). Sta er eens bij stil dat je van je lichaam vraagt om opnieuw te presteren. Na enige tijd kan je ongemerkt uitgeput raken.


Een kleine test voor nieuwsgierigen: tel eens hoe vaak jij ademt per minuut. In rust zou dit volgens wetenschappelijke standaardrichtlijnen een vier à zeven keer mogen zijn.

 

Geen paniek, een derde van de mensen ademt oppervlakkig. Je bent dus zeker niet de enige. En goed nieuws, want Yoga helpt echt! De ademhaling is de enige functie van het autonome zenuwstelsel die je kan beïnvloeden. Je vertering kan je bijvoorbeeld niet stilleggen. De wijze waarop je ademt in rust vertelt veel over je fysieke en/of mentale stresstoestand.


Door de ademhalingsoefeningen en de bewustwording van het ademhalen tijdens de asana’s, leer je dieper en trager ademen. Yoga zorgt daarnaast ook voor spieropbouw en flexibiliteit rekening houdend met je grenzen. Die grenzen zijn voor iedereen verschillend. Je werkt van binnenuit aan een krachtig lichaam. Aan de beste versie van jezelf!

Je hoeft hiervoor helemaal niet lenig te zijn. Net de houdingen waarin je stroefheid ervaart, doen het meeste deugd. Je leert je belangrijkste instrument, je lijf, maar ook je geest kennen en gepast verzorgen.

 

Yoga doet je zingelen!

 

 

 


PRIVACY


WEBDESIGN DOOR SAVAContact


Kira Vanhouche


Plaatsstraat 95

1750 Tollembeek


kira@dezingel.be

www.dezingel.be
Deze website maakt gebruik van cookies. Door te klikken op "Accepteren" gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Accepteren